TIETOA MEISTÄ  // ABOUT US

Tarhaamme mehiläisiä Orimattilan Niinikosken kylällä mehiläisystävällisin käytännöin.

Tällä hetkellä tarhauksemme koostuu noin 50:stä mehiläisyhdyskunnasta. Ylläpidämme ja jalostamme kestävää ja luonnollista mehiläiskantaa, joka vastustaa hyvin tauteja ja tuholaisia, on lempeähkö käsitellä, ei parveile ja mikä ihmeellisintä, tuottaa hunajaa. 🙂 

Puhdas ja monipuolinen luonto ympärillämme takaa vivahteikkaan makuisen hunajan.

Emme käsittele hunajaa sen laatua heikentävin käytännöin, kuten esim. kuumentamalla, vaan kaikki hunajan luontaiset entsyymit ja vitamiinit ovat tallella. Sen hunajan, jonka mehiläiset ovat kennoonsa ylimääräiseksi ruokavarannoksi talven varalle keränneet, me olemme käsityönä keränneet ja purkittaneet – mitään ei lisätä hunajaan, eikä siitä ole mitään poistettu, eli hunajamme ei sisällä sokeria. 🙂

Makuhunajiin lisätään maun antava artikkeli, kuten esim. inkiväärihunajassa käytämme tuoretta inkivääriä, eukalyptushunajassa eukalyptusöljyä, chilihunajassa poltteen luovat kotimaiset tuoreet chilit.

Suklaahunajassakaan ei ole sokeria, vaan siinä on vain tummaa kaakaota ja hunajaa. Todellisia raakaruokailijan herkkuja siis!

Hunaja on mitä mainion sokerin korvaaja kaikessa ruuanlaitossa. Se ei pelkästään makeuta, vaan myös maustaa. Kokeile vaikka mandariinihunajaa lettujen kanssa, inkiväärihunajaa ruisleivällä, chilihunajaa uunijuuresten päälle ja joulu- tai nuhanenän hunajaa kermaviiliin sekoitettuna + ripaus suolaa, niin saat todella maukkaan dippikastikkeen! Syksyn yskän yllättäessä eukalyptushunajaa voi syödä suoraan purkista, minttuhunajaa teen kanssa ja sitruunahunajaa vaikka jäätelön päällä. Luovuudella ei ole rajoja!

Toffeet ja fudget valmistuvat käsityönä pienissä erissä kotimaisista laadukkaista raaka-aineista, ollen näin aina tuoreita ja pehmeitä.

Kaikki herkut ovat lisä- ja säilöntäaineettomia sekä gluteenittomia. Myös vegaanisia vaihtoehtoja löytyy, koko ajan enenevissä määrin. Toffeemakuja kehitellään alati lisää, jottei toffeekokin elämä kävisi liian yksitoikkoiseksi. 😉 

Perinteisiä suomalaisia kuusenpihkatuotteita olemme valmistaneet omaan ja perheen käyttöön jo kauan, ja näin hyväksi todetut ja testatut ihovoiteet haluttiin tarjota kaikkien saataville.

Kuusenpihkatuotteet sopivat kaikenikäisten käyttöön, myös lemmikkieläimille. Gopalan kuusenpihkatuotteet ovat 100% luontaisia, lisäaineettomia ja huolella käsityönä tehtyjä. Vain hartsiallergikoille ei kuusenpihkasalva sovellu.

Kierrämme vuoden aikana muutamissa lähiseudun tapahtumissa esittelemässä ja myymässä tuotteitamme.

Kesällä emme mehiläisten ja kasvimaan hoidon vuokse ehdi markkinoille, mutta syksystä jouluun on varsinainen sesonkimme. Joulun jälkeen alkaa meidän “kesäloma”, silloin tahti vähän hidastuu ja ehtii hieman hengähtämään. 🙂


We   take   care   of  our   bees   in   a   natural   and   bee – friendly   way   at   Finnish    countryside.
Our apiary consists of approx. 50 honey bee hives. We maintain and breed a natural and strong stock of bees, which are healthy, gentle to work with, and miraculously collect honey also. 🙂
Pure   and   versatile   nature   around   us   gives  a   honey   which   is   rich   in   its   flavor. 
We don’t handle honey in a way that would dilute its quality, such as heating it, and can thus offer a fine honey full of all those healthy enzymes and vitamins. That surplus honey, which bees have collected in their comb, we manually collect by hand. Truly exquisite is our raw-honey!
Our   delicious   fudge   is   handmade   from   high-quality   Finnish   ingredients.   We   prepare   our   fudge   in   small   batches,   thus    it   is   always     fresh   and   soft,   melting   in   your   mouth.
All our sweets are without additives and gluten-free. Also vegan options are available, in a growing note. Different flavors are being developed continuously, so that the cooks’ life wouldn’t get too boring!
Traditional   Finnish   skincare   products   are   being   made   from   pure   natural  ingredients.

They mainly consist of beeswax and dry resin collected from spruce-trees, having thus a strong healing benefit for all skin problems.

We   go   only   to   few   farmers   markets   in  a   year,   as   summers   are   busy   with   the   bees and   the    garden.

From Fall to Christmas is our main season for selling, and after that starts our ”summer holidays”. Then the pace gets a little bit slower and we start to hibernate through the winter- although bees won’t join us, they are just too happy eating their honey 🙂 


gopalan hunaja
Kiitos kaunis, meiltä ja mehiläisiltä! 🙂

Thank you for supporting us and the bees!